MAKLUMAN CUTI

CUTI AKAN DIMAKLUMKAN DARI MASA KESEMASA

Harap Maklum.Untuk dapat maklumat EPP kad kredit dari masa ke semasa, sila isi nama dan email disini. Terima kasih.EPP – EASY PAYMENT PLAN KAD KREDIT
( CARA UNTUK MENYELESAIKAN HUTANG CARD CREDIT DENGAN ANSURAN BULANAN YANG RENDAH, TIADA INTEREST( 0 % INTEREST) SETIAP BULAN.)

Tahukah anda, bahawa hutang kad credit boleh dibayar secara ansuran 1,2,3 tahun dengan
0% interest?
Walaupun anda ada hutang RM 10 Ribu .. anda masih boleh bayar
minima payment = RM 50...
bank tidak akan call anda....
dan Nama anda bersih dengan syarikat kewangan.


KURANGKAN BAYARAN BULANAN KAD KREDIT DAN ANDA JUGA BOLEH AMBIL CASH DARI KAD KREDIT, LAGI MURAH DARI PERSONAL LOAN DENGAN KAEDAH EPP (restructure cr card)!
Soalan LazimAPA ITU PLAN 0% INTEREST?
Untuk makluman Plan 0% Interest ini adalah Easy Payment Plan (EPP) atau Flexi Payment Plan (FPP) atau EP (Easy Payment). Hutang kad kredit anda yang sedia ada kami tukarkan ke EPP ini dalam tempoh tertentu 12 bulan, 24 bulan, 36 bulan dan 48 bulan dengan 0% Interest

1. SIAPA YANG LAYAK MEMOHON 0% INTEREST PLAN/EPP INI?
Terbuka kepada rakyat Malaysia yang mempunyai kad kredit dari bank-bank yang ada di Malaysia . Antara syarat utama kad kredit pemohon mestilah AKTIF

2. APA YANG PERLU DI BAWA SEMASA PROSES TRANSAKSI?
Pemohon mesti hadir semasa proses transaksi EPP dilakukan dan tidak boleh guna wakil.. Pengesahan identiti pemohon sendiri dengan bank diperlukan untuk proses transaksi. Pemohon hanya perlu bawa kad pengenalan dan kad kredit yang ingin ditukarkan ke pelan tersebut.

3. BERAPA LAMA TEMPOH KELULUSAN ?
Kelulusan dalam 15 minit sahaja manakala proses adalah 2 hingga 5 hari hari bekerja

4. BAYARAN BULANAN BAYAR KEPADA SIAPA?
Pemohon perlu membayar bayaran bulanan kepada bank yang mereka berhutang. Jika pemohon memohon pelan tersebut untuk kad kredit Maybank maka pemohon perlu membayar kepada Maybank juga. Tetapi kali ini hutang pemohon telah ditukarkan kepada pelan ansuran ”Zero interest”

5. ADA CAJ-CAJ TERSEMBUNYI?
Tiada caj yang tersembunyi. Apa yang ada ialah “One Time fee” yang dikenakan ke atas perkhidmatan yang ditawarkan oleh kami. Fee berbeza mengikut bank, lagi lama tempoh anda pilih lagi banyak interest anda boleh jimat.

6. SELAMAT KE ? TAKUT KENE TIPU JE
Kami hanya membantu dengan dikenakan sedikit caj perkhidmatan dan tugas kami cuma menukarkan hutang yang anda sedia ada kepada pelan ansuran. Hutang anda masih dengan bank yang sama dan anda perlu bayar kepada bank yang sama. Cuma bezanya ialah hutang kad kredit anda distruktur semula mengikut 0% Interest Plan / PBM yang lebih menjimatkan. Ramai pemegang kredit kad telah tukar ke plan 0% EPP dan nama mereka telah bersih dalam database bank, itu yang penting.

7. BAGAIMANA NAK MEMOHON?
-Buat temujanji dengan WAKIL dan bawa anda ke pejabat/cawangan yg dibolehkan buat transaksi Plan 0% Interest/ atau terus ke pejabat
-Anda perlu bawa Kad Kredit dan IC anda
-Pegawai Khidmat Pelanggan akan membantu anda dan membuat urusan pengesahan bersama anda dengan bank.
-Jika semua CLEAR ia akan ambil masa 45 minit.
-Pastikan SLIP transaksi yang anda tandatangan ada menyatakan TERM 0% Interest.

8. BAGAIMANA KONSEP EPP YANG DIBUAT?
Objektif EPP ni sebenarnya adalah untuk mengurangkan interest kad kredit yg dikenakan, serta mengurangkan bayaran bulanan kad kredit yg dikenakan terutama kepada yg byk outstanding balance…secara kasar, flow process EPP ni macam ni:
> kami akan selesaikan sumer hutang kad kredit anda
> kemudian kami swipe semula sehingga max amount credit limit seperti membuat pembelian dgn kad kredit
> jumlah hutang baru kami swipe akan dibayar secara monthly installment kepada bank yg sama
Tempoh
tempoh bayaran installment adalah berbagai-bagai mengikut bank..ade 12 months, ade 18 months dan ade yg sehingga 60 months (5 thn)
cth: MBB => 27% for 36 months
Scenario
Bagaimana sebenarnya EPP membantu mengurangkan interest?…Scenario 1
Credit limit = 10,000, Outstanding = 6000
EPP:
10000 x 27% = 2700 (calc ni sebab comp akan swipe penuh)
6000 + 2700 = 8700
10000 – 8700 = 1300 – cash yg anda akan dpt
10000/36 = 277.77

note; jumlah bulanan ini bukan minimum payment,tetapi jumlah disarankan bayar setiap bulan supaya hutang kad kredit selesai, min payment adalah 5% dr bayaran bulanan itu..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bajet4u - Kurangkan Bayaran Bulanan Kad Kredit Dan Zero Interest Setiap Bulan

Powered By EXEIdeas